Undringer om Clubhouse, personlige bruksanvisninger, Leninistisk kjærleik, og rødvin fra oven

Hallo amigos!

Denne uken slapp NHH et podcastintervju med undertegnede, hvor jeg prater med to eminente forskere om personlige bruksanvisninger og hvordan de kan bidra til bedre samarbeid og teamdynamikk. Alltid gøy å preike med Marius og Therese, og ikke minst artig å få en vitenskapelig bekreftelse på at en litt rar greie som jeg har testet ut faktisk kan ha noe for seg.

Her er link til podden hvis du vil lytte:

Velkommen til det digitale klubbhuset

Apropos lytting, jeg har omsider forstått greia med Clubhouse.

Dette er et sosialt nettverk basert utelukkende på lyd. I praksis betyr det at det til enhver tid foregår samtaler om diverse temaer som man kan lytte inn på i sanntid, eller man kan rekke opp hånden for å ta aktiv del i samtalen.

I forgårs endte jeg for eksempel opp i en diskusjon om fremtidens arbeidsplass og jobbhverdag. Da var det vel 10-15 personer som snakket om temaet, og 200+ nordmenn som lyttet og lærte.

I går kveld havnet jeg i et rom der det ble diskutert byutvikling og øst/vest-dynamikk i Oslo. Da var vi 10-12 personer som snakket sammen, og blant dem hadde vi en frognerfrue, et par barn av innvandrerforeldre fra dypeste Groruddalen, og en lærer på en østkantskole. I tre timer i strekk gikk samtalen om alt fra oppvekstmiljø til skolekvalitet, rusproblematikk, Tante Ulrikkes Vei, byplanlegging og barnevernets merkevareproblem. Det var helt vanlige folk som hadde en engasjerende samtale uten noen agenda eller predefinert premiss – det hele utfoldet seg helt organisk der og da.

Hvor ofte finner havner jeg i en lengre samtale om byplanlegging og innvandring med fire innvandrere fra to ulike generasjoner? Hvor ofte får jeg høre en norsk kvinne fortelle åpenhjertig om sin konvertering til Islam, og sin retrett tilbake til kristendommen etter ti år med hijab og bønn mot mekka x ganger om dagen? Omtrent aldri, verken før eller under COVID, men på Clubhouse får jeg muligheten til det.

Som min venn Fredrik så fint sa det – "dette her er SOSIALE medier". Det synes jeg oppsummerer dette digitale klubbhuset godt.

Appen kom ut for snart et år siden, og er invite-only. I starten var det utelukkende Silicon Valley-eliten som hang på klubbhuset (det gjør de for så vidt ennå – på fredag havnet jeg i en samtale med Mark Zuckerberg, og samme uke var Elon Musk innom), men nå har Clubhouse økt invite-takten drastisk og opplever vanvittig vekst dag for dag.

Jeg har et par invites igjen, så svar på denne mailen hvis du vil ha en (du må ha iPhone, CH funker ikke på Android ennå).

På mandag kl 19 kjører vi et åpent rom for å preike om innovasjon sammen med Eirik Norman Hansen, tekno-optimist, funny guy og Norges beste foredagsholder i 2019, så kom gjerne innom der og heng med oss!


Kult og rart fra internett

Microsoft bestemte seg for å presentere årets sustainability rapport som... et Minecraft-kart! Er dette starte på slutten for glossy PDF-er som ingen leser, mon tro?

American Airlines sliter litt om dagen, og prøver seg på en pivot til… American AirWines? De planlegger i alle fall å selge kabin-vin for $40.000,- i år"Under the program "Flagship Cellars", customers can select from collections of mixed wines, build a custom box or purchase a monthly $99.99 subscription for three wines, including delivery".

Jeg håper de klarer å få dette verdiforslaget til å fly, men selv venter jeg på at de skal lansere ihjelkokt flymat via Foodora. Det kan virkelig ta av.

Hvis du ønsker deg en kjærleikspartner som du kan drikke din nyinnkjøpte himmelske rødvin sammen med, kan du bruke helgen på å utforske noen av nisjedatingsidene som D2 rapporterer om i denne artikkelen. Det viser seg at internettdating kan bjuda på noe for enhver smak, hvis du bare vet hvor du skal lete.

Hvis du vil ha en likandes Leninist må du ta turen til Red Yanta. Hvis du derimot er hypp på en koronaskeptiker ved din side til deres siste, surklende, respiratorhjulpne åndedrag skiller dere ad, kan du oppsøke smittende kjærlighet på lockdownskeptics.org (!). The list goes on and on. What a time to be alive!


Helt til slutt

Her kommer en helgeanbefaling fra YouTube.

Det finnes en Youtubekanal som heter Cercle, som er basert på et utrolig enkelt premiss: kul musikk på spektakulære lokasjoner. Sjekk ut DJ-settet deres fra toppen av Preikestolen – dette er rimelig rått uavhengig av om du liker untz-untz musikk eller ikke.

God helg!